Schouder: pijn en verlamming

In Februari 2004 stond ik 's morgens op en bemerkte dat ik mijn rechterarm niet meer normaal kon bewegen.

Mijn arm optillen kon ik alleen met behulp van de linkerarm. Ik heb weliswaar de ziekte van Forrestier,maar bewegen kon ik me altijd nog wel.

Mijn reumatoloog verwees me door naar een Neuroloog en deze stelde de diagnose: Schouderplexopatie.  "Na twee jaar zal wel blijken wat er nog aan spierkracht rest en welke uitval blijvend zal zijn" aldus de arts.

Ik kon mezelf niet meer scheren,geen haren kammen,niet meer aankleden,niet fietsen en autorijden. Je wereld stort in! Ik had ook werkelijk een vreselijke pijn en kreeg veel medicijnen te slikken. Via een acupuncturist in het kuuroord Nieuwerschans maakte ik kennis met acupunctuur en via via hoorde ik van ORES.

Sinds Juni 2004 ben ik onder behandeling van Dr Jan Keppel Hesselink en ben enorm vooruit gegaan.  De pijn is totaal verdwenen, kan weer fietsen, autorijden, mezelf scheren kammen en aankleden.

Doe nog wel dagelijks mijn oefeningen om meer spierkracht op te bouwen,Deze oefeningen worden in samenspraak met de Fysiotherapeut vastgesteld. Wat ben ik blij dat ik ORES heb leren kennen!

Ga nu nog 1 x in de drie of vier weken en voel me nog steeds verbeteren.

Henk.