Van Robot naar Mens

Een drietal jaren geleden heeft mijn vrouw , op dat moment 65 jaar, problemen gekregen met het lopen . Na uitgebreid onderzoek door een neuroloog in ons streekziekenhuis en later in het UMC te Utrecht voor een second opinion was de diagnose dat bepaalde cellen van de kleine hersenen ,die o.a. de loopbeweging aansturen waren verdwenen maar de oorzaak was onduidelijk en onverklaarbaar, met andere woorden er kon niets aan worden gedaan.

Na deze analyse zijn wij doorgestuurd naar een revalidatie centrum verbonden aan het lokale ziekenhuis echter zonder gevolg. In tussen namen de loopproblemen toe en ook de geestelijke gesteldheid van Ank veranderde snel, wat zich uitte in ongeïnteresseerd zijn in haar omgeving , zich zelfs hiervoor af te sluiten ,bijvoorbeeld niet meer naar verenigingen gaan enz.

Wij zijn toen in contact gekomen met het ORES, Instituut voor neuroacupunctuur, en wel met prof.dr. Jan Keppel Hesselink en hebben hem tijdens het eerste bezoek de schriftelijke analyse van het streekziekenhuis en UMC overhandigd. Vanaf het eerste bezoek heeft hij duidelijk aangegeven dat hij met neuroacupunctuur niet kon genezen maar wel de kwaal kon stabiliseren en haar geestelijke gesteldheid kon verbeteren, zodat ze zich weer beter in haar jasje zou voelen.

Nu na 9 behandeling is Ank van een wandelende robot veranderd in een spontane vrouw zoals ze vroeger was en heeft weer veel meer interesse in het leven gekregen en heeft ook haar handicap geaccepteerd . Deze observatie is niet alleen door mij gemaakt maar ook door onze omgeving waarvan een aantal mensen ons spontaan heeft benaderd. Wij zijn het ORES Behandelingsteam dankbaar voor de bereikte resultaten.

Met vriendelijke groet,

Ank en Henk