Migraine, rugpijn en acupunctuur

Op aanraden van mijn fysiotherapeute kwam ik op 15 september jl. terecht
bij ORES ivm met migraine.

Aanvankelijk was ik wat sceptisch omdat ik er al zo lang aan lijdt (sinds 1990). Nu was ik ook sinds maart aan het tobben met mijn rug, na een val van de trap op mijn stuitje. Ik had een hernia opgelopen en nog steeds grote moeite met zitten, waardoor ik niet kon autorijden of werken. Eigenlijk had ik niet zo'n zin om dan ook nog eens bezig te zijn met mijn migraine. Maar toch een afspraak gemaakt en na enkele weken kon ik terecht. De migraine had zich gestabiliseerd tot 2 à 3 aanvallen van 3 dagen per maand. Ik wist precies wanneer ik een aanval kon verwachten. Na een drukke week op het werk, na een feestje, een spannende gebeurtenis, of voor de menstruatie.  Ik slikte als onderhoudsmedicijn Propranolol 80 mg en bij aanvallen Imigran 100.

We zijn begonnen met een wekelijkse behandeling van een uur. Ik ervaar de behandeling als heel prettig, heerlijk een uurtje voor jezelf, even bijkomen uit de hectiek van de dag.  Eerst krijg je een gesprekje over de ervaringen van de afgelopen periode, dan kun je lekker je ei kwijt. De ervaringen worden meegenomen in de behandeling. Dit praatje vooraf is ook gewoon gezellig en er wordt gelukkig ook veel gelachen. Vervolgens worden de naaldjes geplaatst, en mag je een halfuurtje lekker liggen. Soms geeft een behandeling een ""instant"" resultaat; Eens had ik tijdens de intake verteld dat ik verdrietig was, ik deelde mijn gevoelens hierover wat mij al opluchtte. De naaldjes werden geplaatst en ik ging even een halfuurtje doezelen. Tijdens de behandeling stroomden er constant tranen uit mijn ogen terwijl ik niet huilde! Heel vreemd. Toen ik dit naderhand aangaf bleek dat ik er speciaal op geprikt was zodat dit oude zeer er uit kon. Het is nu januari en ik kan de aanvallen niet eens meer aanvallen noemen. Ik kan een dag wat (hoofd)pijn hebben achter mijn linkeroog, maar het is zonder Imigran houdbaar. En de pijn duurt nog maar één dag in plaats van drie dagen achter elkaar. Hoe het komt weet ik niet, maar het feit ligt er. Het is ongelofelijk hoe snel je echter vergeet hoeveel pijn je hebt gehad en hoe vaak je uitgeschakeld was. Het zit nu niet eens meer in mijn systeem om te bedenken, oh, als ik maar geen migraine krijg, want ik krijg geen migraine meer. Ik kwam dus in eerste instantie  voor mijn migraine, maar wat schetst mijn verbazing dat ik ook geprikt kon worden voor mijn pijnlijke stuitje. Het zitten gaf steeds minder problemen. En nu kan ik zeggen dat de pijn voor 90% verdwenen is. Grappig was dat de naalden die in mijn hoofd geprikt werden werkten op mijn stuitje, en de naalden die in mijn onderbenen en voeten geprikt werden werkten op mijn hoofd.

Wat ik verder gemerkt heb is dat mijn spijsvertering zoveel beter is, geen constipatie meer, geen maagklachten meer. Ik kan zelfs weer een wijntje drinken.

De behandelingen worden nu langzaam afgebouwd. Ik ga nu nog om de 3 of 4 weken voor een behandeling. De Propanolol heb ik gehalveerd en ben ik nog verder aan het afbouwen. Kortom de frequentie en de duur van de migraine aanvallen is sterk verminderd en wie weet hoe dit zich nog verder ontwikkelt. Iedereen die net als ik al jaren migraine heeft, al jaren pillen slikt en zich daar bij neergelegd heeft  zou ik willen aanraden om dit eens te proberen. Het is niet eng, zweverig of pijnlijk. Hoe het precies werkt snap ik eigenlijk ook niet, maar wat voor mij telt is het resultaat. En zoals dat nu is, ben ik al een heel tevreden mens.
 

A.