MS en Angst

De aanleiding dat ik naar Soest ging voor acupunctuur was het artikel in het blad ‘Mensen’ van september 2003.

Symptomen zoals algemene spanning en stress, angst, obstipatie, blaasproblemen en vermoeidheid spraken mij wel aan. Maar het heeft nog anderhalve maand geduurd voordat ik de moed had om te bellen.

Begin januari 2004 ging ik voor de eerste keer naar Soest. Stijf van de zenuwen, want ik wist niet wat ik moest verwachten. Het viel allemaal natuurlijk wel mee, dat is altijd zo.

Mijn grootste probleem is angst. Angst om weg te gaan vanwege mijn blaas- en darm problemen. Angst voor files. Angst om naar en vreemde stad te gaan en daar te winkelen. Angst om op vakantie te gaan. Ik zoek ook altijd naar toiletten.

Ik slik nu Detrusol voor de blaas, maar dat heeft als bijwerkingen obstipatie, met als gevolg dat je de deur niet uitdurft, want stel je voor een dat je onderweg wel naar de wc moet en geen toilet kan vinden. En door de angst wek je dat allemaal weer op met alle gevolgen van dien. Na acht keer behandeld te zijn met acupunctuur ging ik toch redelijk ontspannen op vakantie naar Curaçao. Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel en voel me ook minder moe.

Moest ik eerst vijfmaal per week rusten, dat is nu ingekort tot alleen maar af en toe. De angst is nog niet helemaal weg, maar het is niet meer wat het geweest is; ik zit nu op de goede weg!

 

Willeke uit Velserbroek

Meer informatie over acupunctuur en MS