Neuropathie van de benen

Vanaf mijn 20ste jaar heb ik al last van mijn onderrug en daar is de afgelopen 10 jaar mijn nekprobleem bijgekomen, Ik ben inmiddels 66 jaar. Gedurende mijn leven ben ik bij fysiotherapeuten, krakers, chiropracters, enz geweest en de laatste jaren heb ik 3 verschillende neurologen en een neurochirurg geconsulteerd met mijn probleem. Ik had veel pijn in mijn onderrug en in beide benen veel uitstraling en wel het ergste naar mijn voeten. Het leek wel of er veel vocht in zat, maar daar was niets van te zien. De neurologen en de neurochirurg konden niets met mijn mededeling, dat ik in beide benen veel pijn had. Bij mijn klachten zou ik maar in een been uitstraling moeten hebben. Wel was bij een MRIscan een cyste van ongeveer 5 cm in de opening van mijn nekwervelkolom geconstateerd. Daar was verder niets aan te doen. Via een natuurgeneeskundige kwam ik in contact met ORES in Soest. Daar ben ik geweest van begin oktober 2007 tot vandaag 16 januari 2008. Om de week / 10 dagen ben ik voor een behandeling bij David Kopsky geweest. Hij is begonnen met een aantal keren een acupunctuurbehandeling te geven. Dat hielp slechts voor enkele dagen. Daarna kreeg ik acupunctuurbehandelingen met electroden. Dat hielp langere tijd en heeft er toe geleid dat David een Tensapparaat voor mij aangevraagd heeft bij de zorgverzekeraar. Binnen een week was dit apparaat bij mij thuis en ik kan mij thuis verder behandelen. Daarnaast werd door David geconstateerd, dat mijn pijn in mijn beide benen en voeten mogelijk afkomstig was van mijn nekprobleem. Er is namelijk een grotere ruimte ontstaan in mijn wervelkolom op de hoogte van mijn nekwervels, waardoor de zenuwbanen daar omheen verschillende foute signalen naar mijn hersenen geven, waardoor ik pijn en benen en voeten ga ervaren. Zelfs zo erg, dat ik tijdens het begin van mijn behandeling niet meer kon wandelen.
Na zo'n 10 minuten moest ik de rest van de dag met mijn benen omhoog liggen om de pijn te laten verminderen. Deze klacht heeft David aangepakt met het medicijn Lyrica. Na enig zoeken heeft hij de juiste dosering vast kunnen stellen. Vandaag hebben we de behandelingen afgesloten. In het begin van de behandelingen had ik 80/90 % pijn in mijn rug en dat is nu terug gebracht tot 10/20%. Voor mijn benen en voeten gelden dezelfde percentages. Ik kan weer wandelen en fietsen, niet meer chagrijnig (nou ja) en kan ook weer beter slapen.
Vanaf deze plek wil ik David nogmaals hartelijk bedanken voor deze behandelingen. Het was een verademing hulp van hem te krijgen. Hij benaderde mij op een gelijkwaardige manier (eindelijk eens geen afstandelijke arts) en vooral zeer menselijk, waardoor ik mij erg op mijn gemak bij hem voelde.

Ton