MS met pijn en spasmen

Toen ik van de neuroloog in 2000 te horen kreeg dat ik MS had viel mijn wereld in duigen althans dat dacht ik, ik was al wel twee jaar onder behandeling bij de neuroloog, maar dat de neuroloog nu met de uitslag MS aan kwam, had mede te maken met mijn fysiotherapeut. Hij had al dikwijls gezegd dat mijn klachten op de ziekte MS leken, maar mijn neuroloog wilde daar eerst niets van wilde weten. Uiteindelijk heeft ze toch een MRI scan laten maken en kregen wij de uitslag MS al was het met moeite.

Ik had al jaren veel pijn vooral in mijn benen, en daar voor kreeg ik amitriptyline voor geschrevenen, toen de diagnose MS werd gesteld, werd er meteen bij verteld dat het een ziekte is die niet te genezen valt. Nu dat wist ik zelf ook wel, ik was toen 50 jaar,en ik heb mijn er in het begin fel tegen verzet, ik wilde koste wat korst blijven werken, al was dat erg zwaar. Ik werkte met verstandelijk gehandicapten en wilde zelf vooral niet zielig zijn. In januari 2001 viel ik thuis van de trap en het was meteen over en uit met werken. Zelfs thuis viel alles mijn erg zwaar, ik ging ook heel snel achteruit met mijn gezondheid. Doordat ik erg veel pijn had kreeg ik ook nog tramadol voor geschreven, maar door de bijverschijnselen werd ik er allen maar zieker van. Ook had ik veel last van spasmen, en in overleg met mijn huisarts ben ik toen overgegaan op Marihuana thee en dat hielp al snel beter tegen de pijn, al was mijn neuroloog geen voorstander van marihuama.

Toen las ik in het blad MenSen over Neuroacupunctuur bij ORES. In overleg met mijn fysiotherapeut heb ik toen contact met ORES gezocht en een afspraak gemaakt. In januari 2004 kreeg ik mijn eerste behandeling en vanaf toen ging ik elke week naar Soest voor een behandeling, Ook kreeg ik daar voor 's morgens het budwigontbijt voorgeschreven(dat ben je niet verplicht) en van af die tijd ging het steeds beter met de pijn en ook met het spasmen.


We moeten er wel een eind voor rijden (zo'n anderhalf uur), maar wij vinden dat zeker de moeite waard. Van 1 keer per week behandelen gingen we naar 1 keer per twee weken en zo kon ik steeds langer weg blijven. En gaat het met de pijn niet dan kan je opbellen en is er altijd gelegenheid om even tussen door nog een keer te komen. 

We zijn heel blij dat ik met die neuroacupunctuur ben begonnen want het gaat een stuk beter met mij, en al kunnen ze je bij ORES ook niet genezen van MS ze kunnen het leven je wel veel aangenamer maken en daar ben ik heel bij om  Dus raad ik het ook iedereen met veel pijn of een vervelende ziekte echt aan om het ook te proberen  H\et is zeker de moeite waard.

Marieke H.

Meer informatie over acupunctuur en MS