MS en in een rolstoel

 

Sedert 3 januari ontvang ik bij ORES acupunctuur en ik kan alleen maar positief† reageren. Ik ben MS-patiŽnt en weet sinds december 1987 dat ik deze ziekte heb. Ik ben inmiddels rolstoel gebonden en heb al allerlei dingen gedaan, zowel in het reguliere- als alternatieve circuit.

ORES is echter pas de eerste instantie die echt iets voor mij heeft betekend. Mijn spasmen zijn aanzienlijk verminderd, aangezichtspijn heb ik zelden meer. Ik had ondanks medicijnen hiervoor erg veel last van mijn blaas. Hierdoor moest ik erg vaak plassen en was incontinent. Beide verschijnselen zijn aanzienlijk verlicht. Voor die blaas heb ik tal van medicijnen uitgeprobeerd, bekkenbodemtherapie gedaan, maar de acupunctuur die ik hier gekregen heb gaf mij pas enorme verlichting.

De therapeuten zijn aardige mensen.† bepaald geen echte dokterstypen en geven je echt het gevoel dat ze jou willen helpen. In het instituut hangt een oprecht positief sfeertje, dus voor mij was alleen het daar aanwezig zijn al bijzonder prettig.

Ik ben nu 13 keer iedere zaterdag behandeld. Nu zijn we langzaam aan het afbouwen maar ik ben zeker van plan, in overleg, te blijven komen voor een -laten we zeggen- onderhoudsbeurtje.

Dirk, Hoofddorp

Meer informatie over acupunctuur en MS