Moe en MS en acupunctuur bij ORES

Ik ben Christianne, 44 jaar en sinds 6 jaar geconfronteerd met M.S.

 

De symptomen uitten zich in: moe gevoel, tintelende onderbenen tot de knie,   “zwaar gevoel” in de benen, regelmatig vallen etc. De symptomen waren er al een tweetal jaar, welke achteraf gezien steeds verergerden tot een skivakantie: de benen “zwabberderen” (zonder de lange latten), krachtverlies in de benen etc.   Na een bezoek aan de orthopeed vanwege een ongeval tijdens het schaatsen aan mijn knie, werd ik door hem doorverwezen naar de neuroloog. Door hem werd de diagnose gesteld.

 

Drie maanden na het stellen van de diagnose werd door de neuroloog voorgesteld om te starten met een vijf daagse Solumedrol kuur. In het begin een keer per jaar, maar tot november 2003, was dit al opgelopen tot 1x per 3 maand.

 

In september 2003 las ik in het tijdschrift MenSen een artikel over neuro-acupunctuur en vervolgens ben ik gaan zoeken op het internet. Steeds werd ik nieuwsgieriger en heb toen de stap genomen om een afspraak te maken. Ik heb de eerste behandeling gehad in januari 2004, ik was toen extreem moe en niets liever wilde ik dan een hele dag op de bank liggen. Lopen ging bijna niet meer, ik maakte veel gebruik van mijn rolstoel.

 

Direct na de eerste behandeling voelde ik “iets” maar ik kon niet aangeven wat.  Na de 3 e -4 e keer voelde ik mij aanmerkelijk minder moe en mijn benen voelden niet meer zo “zwaar” aan. Toen ik Jan vertelde dat ik problemen had met schrijven werd ik ook hiervoor behandeld, tot iemand opmerkte dat ik weer leesbaar kon schrijven.

Het belangrijkste is nog steeds dat ik de extreme moeheid nu kwijt ben en dat ik nog steeds geen   Solumedrol kuur nodig heb gehad !!!!!!

 

In het begin ben ik iedere week gedurende 13 weken naar de kliniek gegaan, nu iedere 3 weken.   Ik voel mij nu beter en fitter, wat het allerbelangrijkste voor mij is !!!!!!

En ……… het roken was voor mij ook een probleem, dat is nu ook (dankzij de hulp van de acupunctuur) verleden tijd.

 

Tevens wil ik nog opmerken dat de sfeer in de kliniek altijd rustig is: geen “rennen en vliegen” en er heerst altijd rust, er wordt tijd voor je genomen en   het belangrijkste is dat er een persoonlijke sfeer heerst.

 

 

Christianne