ORES, mijn verhaal over acupunctuur

Acupunctuur was voor mij iets occults en had mijns inziens te maken met tovenarij. Van de huisarts ontving ik een foldertje over ORES, een praktijk voor neuro-acupunctuur in Bilthoven. Mijn aandoening zou daar evenwel niet kunnen genezen, maar mogelijk wel de klachten kunnen verminderen, c.q. stabiliseren.

Mijn vrouw heeft erop aangedrongen het voor mij onbekende toch maar eens te proberen. Ik dacht na veel getob,‘baat het niet, het schaadt ook niet’.

Wat is er aan de hand met mij.

Al meer dan 25 jaar was ik werkzaam in het adviseren van voorzieningen voor gehandicapten. Ik heb altijd al gezegd dat, als ik ooit een aandoening mocht krijgen, ik dan hoopte dat het geen reuma of MS zou zijn. Naarmate ik ouder werd (ben nu 58 jaar) dacht ik: MS krijg ik niet meer. Maar helaas, te vroeg gejuicht!

In 1999 kreeg ik van de neuroloog te horen dat het, gelet op de verschijnselen, MS was. Het was net of mijn wereld verging. Daarvoor was ik toch veel te oud en MS komt immers vaker voor bij jonge mensen?

Maar ….. nog steeds zit ik niet in een rolstoel en loop ik nog redelijk.

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met acupunctuur. Ik had verwacht een paar gesprekken en eventueel wat injecties te krijgen. Maar nee hoor. Kreeg te maken met neuro-acupuncturist Jan Keppel Hesselink van ORES. Een zeer geschikte, uiterst vriendelijke en deskundige man. Na wat uitwisselen van informatie werd met de behandeling begonnen. Ik zweette mentaal pegeltjes van de zenuwen. Ben altijd afkerig geweest voor injecties.Toen werd het 1 e naaldje gezet in mijn huid. Ik dacht: nou daar gaat hij dan. Voor ik er erg in had zat het naaldje er al in. Er volgden nog een aantal naaldjes. Er werd wel steeds gezegd: daar komt ie. Was dat nou alles? Tot nu toe was het zetten van de naaldjes slechts een enkele keer wat gevoelig.

Circa 7 behandelingen heb ik nu gehad. Ben me duidelijk beter gaan voelen, zowel geestelijk als lichamelijk. De kwaliteit van mijn leventje is duidelijk verbeterd.

Kortom, de acupunctuurbehandeling bij ORES bevalt mij uitstekend. Wat ook erg stimulerend werkt is dat er zo ‘menselijk’ met je wordt omgegaan. Dat is in ziekenhuizen wel anders. Daar voelde ik me vaak een ‘nummer’.

Mijn conclusie: echt een aanrader! Doen!

Henk

15-10-2003

Meer informatie over acupunctuur en MS