Fibromyalgie en acupunctuur

Ik ben 46 jaar en val binnen ORES onder de ‘stress-gerelateerde’aandoeningen. Dit betekent in mijn geval dat ik fibromyalgie heb en daarnaast een schildklieraandoening. Doordat ik ook in de overgang raakte ben ik in december 2005 volledig ingestort. Mijn stemmingswisselingen waren enorm en het energieniveau was beneden alle peil, ook had ik veel pijn en had ik nergens zin meer in. Voor mijn huisarts een reden om mij naar een psychiater te sturen (waar ik gelijk weer ben vertrokken nadat ik allerlei enge lijsten moest invullen).
Op een saaie zondagmiddag bezocht ik de plaatselijke bibliotheek en bladerde lusteloos door een tijdschrift (paravisie). Daar vond ik een heel artikel over ORES (staat op deze site). Gaandeweg merkte ik dat mijn interesse gewekt werd. Ik voelde door de tekst heen de professionaliteit en de gedrevenheid van beide artsen. Ik belde voor een afspraak en kwam even op een wachtlijst terecht. In april 2006 kwam ik voor de eerste keer en wat mij heel erg opviel dat gelijk de vinger op de zere plek werd gelegd (in dit geval de naalden).
Na afloop van deze eerste behandeling is er een wereld voor me open gegaan. Ik was zo relaxed. Ik ging de eerste 8 keer wekelijks. Mijn energie nam toe en mijn pijn en stemmingswisselingen werden stukken minder. Af en toe was ik zo relaxed dat ik in de supermarkt de weg kwijtraakte en thuis het koffiefilterzakje in de broodrooster stopte. Later in de behandelingen kon dit beter afgestemd worden. Ik slaap veel beter en ben ook weer gaan dromen. Hierdoor ben ik overdag fitter. De frequentie van de behandelingen is naar eens per 3 weken gegaan en dit kan ik goed volhouden. Ik ben door de behandelingen een stuk gezelliger geworden voor mijn omgeving, ik heb zin om nieuwe dingen te ondernemen, heb het weer hartstikke druk en veel lol in mijn leven. Sommige mensen ervaren problemen in de omgang met mij omdat ik assertiever ben geworden en weer borrel van energie. Het lijdzame ondergaan is verleden tijd. Men is dat niet meer van mij gewend. Hier heb ik het wel moeilijk mee omdat acceptatie van mijn werkelijke ik een ander blijkbaar zwaar valt. Bij Ores wist men hier ook wel raad mee en ik heb d.m.v. opdrachten over een aantal situaties het inzicht gekregen dat ik ben wie ik ben en dat ik me daar niet voor hoef te verontschuldigen. Mijn zelfvertrouwen is hierdoor enorm toegenomen.
Ook heb ik veel profijt getrokken uit de voedingsadviezen die ik van David heb gekregen en over het gebruik van vitaminen. Inmiddels ben ik een jaar onder behandeling en kom ik eens per 4 weken. Naar deze behandeling zie ik dan echt weer uit, omdat het steeds beter gaat: Ik ben hard op weg om weer een compleet mens te worden en ik kan iedere fibromyalgie-patient ORES van harte aanbevelen.
Trudy