Plasproblemen door M.S. en acupunctuur

De uroloog zei het duidelijk: “U heeft een M.S.-blaas”. Dat wist ik wel, want sinds een paar jaar kan mijn blaas gekke streken met me uithalen, zoals:

•  Aandrang, maar eenmaal op de W.C. komt er niks.
•  Aandrang en dan ruisend plassen. Vroeger kon ik klateren. En als ik dan klaar ben en mijn broek net heb opgetrokken, moet ik weer. Dit kan zich meerdere malen herhalen.
•  Midden in de nacht eruit met aandrang. En dan minstens 15 minuten wachten tot er wat komt.
•  Ik noemde het al: klaterend plassen werd stiekem ruisen. En de plasjes werden kleiner.
•  `s Ochtends duurt het lang voor het lijf goed op gang is: Bijvoorbeeld langzaam/stijf lopen etc. en dus kan ik ook pas echt plassen als ik het ontbijt achter de kiezen heb.
•  Naar buiten gaan in de frissigheid of kou stimuleert de blaas. Dat is gewoon. Maar ik moet vaker snel zijn, om te voorkomen dat de aandrang me teveel wordt en meestal lukt dat net niet.

De aandrang komt veel meer en de productie wordt duidelijk minder. Dus zijn er ook meer momenten op de dag met aandrang. Leuk is dit niet. Als je `s nachts 15 minuten in de kou zit en na afloop moeizaam in slaap valt of als je op een dag twee of drie keer een serie maakt van aandrang-plassen- aandrang- plassen- aandrang-plassen komen er dikke fronsen op mijn voorhoofd en ligt het chagrijn op de loer. Enne…………..ik wist al dat er (met MS.) altijd wat in je blaas achterblijft. Het onderzoek maakte me duidelijk dat dat bijna een halve liter is. Een groot residu. Na twee acupunctuursessies (1 x per 3 weken) met electriciteit (electro-acupunctuur) (= stroomschokjes door batterijen) voelde ik verbetering. Alleen die verbeteringen duurden niet langer dan een week. Die verbeteringen waren de aanleiding van de vraag van David om zelf een TENSapparaat te gaan gebruiken. Die heb ik inmiddels. Dus ik doe nu thuis eigenlijk doe-het-zelf-acupunctuur. Elke dag ongeveer. uur. Met een apparaatje op batterijen. En dat werkt!!!!!!!!!!! Weer klaterende plassen Ik ga bijna nooit meer voor niks naar de w.c. Mijn productie voelt beter!! Ook minder residu????? Nauwelijks meer zinloze herhalingen. Geen nachtelijke avonturen. Ik kan lekker doorslapen. Geen druppels meer in mijn onderbroek. De ochtendproblemen, blijven; maar als ik eenmaal op gang ben ga ik nog 2 tot 4 keer per dag, met bijna altijd klaterende productie. Kortom ik ben erg tevreden over het Tensen. Het stimuleert me positief. Ik ben er erg enthousiast over.

 

 

8 februari 2005,  Bert