Recept voor Marihuana thee:

5 tips van ORES

Cannabis of Marihuana is een probaat middel om pijn, spasmen en andere klachten bij MS en chronische pijn te verlichten. Recent is een groot onderzoek gepubliceerd in The Lancet waaruit blijkt hoe zinvol het gebruik van Cannabis voor MS patiŽnten kan zijn.

Marihuana thee is een goed middel om te gebruiken bij moeilijk te behandelen pijn en spasmen. Veel MS patiŽnten en patiŽnten met chronische pijn kunnen bij het drinken van marihuana thee baat hebben.

Marihuana thee wordt echter vaak verkeerd gebruikt, zodat de therapeutische werking te gering is. Er zijn 5 tips die wij bij ORES aan de patiŽnten meegeven en die in acht genomen moeten worden; tips die men normaal niet hoort:

  1. De thee moet gezet worden met kokend water, de theepot moet goed geÔsoleerd zijn; na een minuut trekken moet er een theelepel volle melk bij de thee gedaan worden of een kwart theelepeltje roomboter. Goed roeren! De volle melk of de roomboter is van belang om de actieve pijn- en de spasmeremmende stoffen in de thee door het lichaam op te laten nemen. Volg je deze tip niet op, dan is de opname van de actieve stoffen in het bloed veel minder en het effect is bijna niet merkbaar of zelfs afwezig. Laat de thee vervolgens ca 10 minuten trekken, liefst op een theelichtje. Nog beter is de thee op een pitje te latten trekken, net zoals soep.
  2. Iedere patiŽnt moet zoeken naar de optimale dosis. Die kan nogal verschillend zijn. Om de optimale dosis te bepalen is het belangrijk om eerst een volle pot te zetten met een thee-ei waarin marihuanabladeren of en pluimpje marihuana. Dan drink je allereerst op een rustige avond een kop thee. Als er na ca 30 minuten nog geen enkel effect is, dan drink je een tweede kop en dito na een half uur nog een kop. Net zolang tot je lekker ontspannen wordt en een lichte vreemde sensatie van warmte of tintelingen in het lichaam opmerkt. Als je in die staat bijvoorbeeld naar muziek luistert, komt die muziek intenser dan normaal over. Dit zijn tekenen dat men genoeg marihuana thee gedronken heeft. Deze lichamelijke effecten horen bij de Ďhighí van marihuana. De pijnstillende en spasme remmende effecten zijn meestal al aanwezig voordat de marihuana-high ontstaat. Je moet de thee dus steeds sterker maken en meer ervan drinken, totdat je deze lichte effecten opmerkt. Dan is de juiste dosering bereikt. Drink je dan nog meer, dan ontstaat de marihuana-high in zijn volle vorm.
  3. Schrik nooit als er vreemde effecten optreden, er is nog nooit iemand overleden door een marihuana overdosis; ontspan in wat je voelt en laat het zijn zoals het komt. Zelfs als het vreemd en onbekend is. De effecten nemen altijd na een tijdje weer af!
  4. De medicinale marihuana of de marihuana die bij de coffeeshop gehaald kan worden, zijn redelijk sterk en er is slechts weinig nodig in het thee-ei. De marihuana bladeren die als wietthee in smartshops in Amsterdam verkocht worden, zijn minder sterk, en men kan dat in grotere hoeveelheden gebruiken.
  5. Voor een goed pijnstillend en spasme verminderend effect moet men ten minste 3 koppen thee per dag drinken; wij adviseren om voor het slapen gaan nog een extra kop te drinken, zodat de nachtelijke spasmen ook minder blijven.

Verder hebben we bij ORES ontdekt, dat als je Marihuana mengt met andere geneeskrachtige kruiden, zoals Melisse en Munt de thee een extra positief effect heeft, de smaak wordt ook beter en het lijkt wel alsof de kruiden de werking van Cannabis versterken. Verder is het van belang dat in 2003 in een modern gerandomiseerd onderzoek bleek dat een extract van Melisse de geheugenfuncties bij Alzheimer verbeteren. En aangezien ca 10% van alle MS patiŽnten ook stoornissen ervaren in de geheugenfunctie, lijkt Melisse ook in dat perspectief een zinvolle toevoeging aan de thee. Ook is het mogelijk gebruik te maken van Melissa oertinctuur, door VSM op de markt gebracht, daarvan conform het artikel 3 maal daags 20 druppels innemen.

Tenslotte: marihuana is geen verslavende stof; als men stopt met het drinken van de thee ontstaan geen afkickverschijnselen! Zie ook op IOCOB.

 

© ORES 2004