ORES publicaties

 

Omdat ORES zich richt op de behandeling van bijzondere patientengroepen, zijn er de afgelopen tijd diverse publicaties in de pers geweest over ons werk. Ook publiceerden wij zelf vele tientallen artikelen over neuroacupunctuur in uiteenlopende tijschriften.

Artikelen over Neuroacupunctuur van ORES verschenen in Medisch Contact, MENSEN, MS actueel, Bionieuws, Huang Ti (tijdschrift van de Nederlandse vereniging voor Acupunctuur), Nederlands Tijdschrift voor Acupunctuur, Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde, Tijdschrift voor hypnotherapie en Panta, Tijdschrift voor Transpersoonlijke Therapie.

Ook wordt er over ons geschreven, o.a. in de Quote (2005), Gezondheidsnieuws (2007), Paravisie (2006), de Volkskrant (24 maart 2004), de Biltse Krant (zie onder) de Medische Knipselkrant (2 april 2004) en op het internet in diverse rubrieken.

Het merendeel van deze artikelen liggen voor onze patiŽnten ter inzage in een publicatiemap in onze wachtkamer.

We hebben hier op de website opgenomen:

Een artikel over de Praktijk voor Neuroacupunctuur in de Biltse Krant

Een interview met ORES over de arts-patient relatie op internet in Gezond en Wel

Een artikel over hoe te komen tot de keuze van een complementair therapeut

Een discussieplatform tussen Jan Keppel Hesselink en Pim Meyer over: Acupunctuur, het werkt, maar helpt het? in Pijnjournaal Februari 2004:8-9.

Een discussie met de voorzitter van de antikwakzalversvereniging in Medisch Contact 2004

Een reactie in het engelse tijdschrift Britisch Medical Journal over een bijzondere en vermeende bijwerking van acupunctuur

Een tekst uit de Volkskrant van april 2004, door Maarten Everblij, over de rol van acupunctuur bij de behandeling van migraine, waarbij ORES diverse malen geciteerd wordt.

In een internationaal toptijdschrift op het gebied van complementaire behandelwijzen hebben we een analyse gepubliceerd welke ziektebeelden er met acupunctuur volgens de zogenaamde evidence based medicine allemaal te behandelen zijn.

In Medisch Contact hebben we inmiddels met 4 critici van de complementaire geneeskunde en van de acupunctuur discussie gevoerd, waaronder de voorzitter van de Nederlandse Neurologenvereniging en de voorzitter van de antikwakzalversvereniging.